Ett inlägg om avlopp

Hej och vad trevligt att ni är här igen för att läsa ett nytt inlägg. Här i Alingsås ser det ut att spricka upp på himlen och om det slutar regna ska jag ta mig en promenad i Nolhagaparken i eftermiddag. Men nu kommer det ett inlägg och det ska handla om det här med avlopp. För det kan hända att det blir stopp, och då ska du inte stå handfallen, utan försöka ta itu med problemet.

Först och främst kan du prova att tömma avloppet ordentligt. Det är ju inte alltid det är avloppets fel om det blir stopp. Ibland kan det vara så att något ligger i vattensamlingen och gör att det inte fungerar som det ska. Så se till att tömma det ordentligt och se om det hjälper. En annan sak du kan prova är avloppsrensare. Det finns sådant i pulverform eller flytande form. Du följer bara instruktionerna på förpackningen och sköljer av med vatten efteråt. Se dock till att inte använda detta för ofta, eftersom det kan vara skadligt på sikt. Men även för miljön då vissa av dessa innehåller kaustiksoda. Om dessa två tips inte hjälper finns det något som heter skrapa, eller avloppsnål. Dessa finns i olika storlekar och kan köpas på de flesta byggvaruhus. Se till att ha lite vatten i avloppet så den inte fastnar och sedan skrapar du med nålen tills det är rent. 

Nu har jag sagt ett par saker om vad du kan göra för att bli av med stopp i avloppet, och jag hoppas att ni har hittat nyttig information till er här. Men om det inte fungerar ändå, så finns det ju något som heter spolning. Detta kan du göra genom att ringa ett spolningsföretag som kör ut och spolar avloppet åt dig med högtryck.